Najslađi i najbolji recepti...mmmmm
Život slađi uz kolač
Torte
Evo recepata nekih torti koje vam mogu ponuditi odmah ako nekom trebaju
Možete i komentarima navesti samo naziv torte i ja ću napisati recepti koji imam
evo skracen spisak

Roze torta
Roze torta
Stroberi-Meri torta
Markiza torta
Vocna slag torta
Torta sa jabukama i bademima
Saher torta
Limun torta
Snijezna torta
Bijela torta sa jagodama
Auto torta
Meda torta
Srce torta
Ledi di torta
Tocak torta
Kokos Torta sa malinama
Svaler torta
Krem torta
Vocne tortice
Socna torta sa visnjama
Trufel torta
Rafaelo torta sa malinama
Torta od likera
Egzoticna torta od banana
Slag torta
Kikiriki torta
Brza vocna torta
Bijela torta
Ledena puding torta
Ledena torta
Ljetna torta
Moka torta
Mozaik torta
Torta kasato
Torta sa pistacijama i vocem
Torta od mrkve
Torta od kave
Torta sa malinama
Torta domacica

Ako torta koju želite nije pomenuta samo se obratite u komentarima i ja ću se potruditi da recept koji vam treba se nađe na blogu!
ˇ
ˇ
Arhiva
« » ruj 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Brojač posjeta
534417
ˇ
Blog
utorak, srpanj 22, 2008
Imal išta bolje od voćne torte???

Potrebni sastojci

Biskvit:
6 jaja
150 g sitnog šećera
1 vrećica vanilin šećera
140 g glatkog brašna
30 g škrobnog brašna
30 g kakaa
30 g ulja
prstohvat soli


400 g breskvi
masnoća i brašno za kalup

Krema:
5 dl slatkog vrhnja
60 g šećera u prahu
6 listova želatine
8 žlica likera od naranče
1 vrećica vanilin šećera

tučeno slatko vrhnje, čokoladne strugotine i kriške bresaka za ukras

Način pripreme


Pećnicu ugrijte na 190°C. Kalup tanko premažite masnoćom i pospite brašnom. Odvojite žumanjke od bjelanjaka pa žumanjke pjenasto izlupajte s 50 g šećera, prstohvatom soli i vanilin šećerom. Bjelanjke istucite sa 100 g šećera u tvrdi snijeg. U ulje umiješajte kakao, a brašno prosijte sa škrobnim brašnom (vidi sliku). U smjesu od žumanjaka primiješajte snijeg od bjelanjaka i prosijano brašno, potom oprezno dodajte ulje s kakaom. Biskvitnu smjesu izlijte u kalup i pecite 35 do 40 minuta. Pečenu tortu izvadite i malo ohladite, zatim je izvadite iz kalupa da se sasvim ohladi. Poprečno je prerežite na dva dijela. U međuvremenu raspolovite oprane breskve. Odstranite koštice pa polovice bresaka blanširajte u vrućoj vodi. Ogulite ih i osušite na papirnatom ubrusu.

Želatinu omekšajte u hladnoj vodi. Od slatkog vrhnja izlupajte šlag. Dodajte mu vanilin šećer i liker. Iscijedite želatinu pa je na slaboj vatri rastopite i umiješajte u kremu. Donji list torte položite u kalup, namažite ga polovicom kreme te povrh rasporedite polovice bresaka (vidi sliku). Na to nanesite preostalu kremu te tortu poklopite drugim komadom tijesta. Tortu ostavite 2 sata u hladnjaku, zatim je izvadite iz kalupa, premažite i ukrasite tučenim slatkim vrhnjem i kriškama bresaka. Uz rub i po sredini torte pospite čokoladne strugotine.

Nema ništa bolje =)


kolacici @ 01:14 |Komentiraj | Komentari: 0
Facebook
Postanite fan Kolacica i na Facebook-u i pratite veliki broj recepata te uzivajte u galerijama slatkih kolacica =)
Kolačići on Facebook
fb
Anketa
Spremate li ikada recepte koje pronadjete na internetu?




Index.hr
Nema zapisa.