Najslađi i najbolji recepti...mmmmm
Život slađi uz kolač
Torte
Evo recepata nekih torti koje vam mogu ponuditi odmah ako nekom trebaju
Možete i komentarima navesti samo naziv torte i ja ću napisati recepti koji imam
evo skracen spisak

Roze torta
Roze torta
Stroberi-Meri torta
Markiza torta
Vocna slag torta
Torta sa jabukama i bademima
Saher torta
Limun torta
Snijezna torta
Bijela torta sa jagodama
Auto torta
Meda torta
Srce torta
Ledi di torta
Tocak torta
Kokos Torta sa malinama
Svaler torta
Krem torta
Vocne tortice
Socna torta sa visnjama
Trufel torta
Rafaelo torta sa malinama
Torta od likera
Egzoticna torta od banana
Slag torta
Kikiriki torta
Brza vocna torta
Bijela torta
Ledena puding torta
Ledena torta
Ljetna torta
Moka torta
Mozaik torta
Torta kasato
Torta sa pistacijama i vocem
Torta od mrkve
Torta od kave
Torta sa malinama
Torta domacica

Ako torta koju želite nije pomenuta samo se obratite u komentarima i ja ću se potruditi da recept koji vam treba se nađe na blogu!
ˇ
ˇ
Arhiva
« » srp 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  •  
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
  • 31
Brojač posjeta
533877
ˇ
Blog
srijeda, srpanj 23, 2008
Kolač od maka.  Sastojci:


  • 25 dag mljevenog maka
  • 2 dl malo zaslađenog mlijeka
  • 8 dkg grožđica
  • 1,5 dl ruma
  • 7 jaja
  • 15 dkg margatrina
  • 25 dkg šećera
  • 1 limun (sok i strugana kora)
25 dag mljevenog maka skuhati u 2 dl malo zaslađenog mlijeka - u biti, u kipuće mlijeko usipati mak i malo miješati nad vatrom, paziti da ne zagori.
Skinite s vatre i pustite da se mlijeko ohladi, a u međuvremenu napravite sljedeće:

7-8 dag grožđica  oprati i staviti namakatu i 1-1,5 dl ruma.

Istući snijeg od 7 bjelanjaka.

7 žutanjaka, 15 dag margarina i 25 dag šećera pjenasto izmiješati. U to dodati ohlađeni mak, rum s grožđicama, struganu koricu i sok jednog limuna i sve dobro izmiješati. Ako je prerijetko, može se staviti malo griza - sirovog, naravno i ostaviti da malo nabubri, a zatim lagano umiješati snijeg od bjelanjaka.

U tepsiji namazanoj i posipanoj mrvicama peći oko pola sata na temperaturi od 180-200 stupnjeva.
Napraviti glazuru od čokolade i preliti po kolaču dok je još topao.
kolacici @ 00:28 |Komentiraj | Komentari: 0
Facebook
Postanite fan Kolacica i na Facebook-u i pratite veliki broj recepata te uzivajte u galerijama slatkih kolacica =)
Kolačići on Facebook
fb
Anketa
Spremate li ikada recepte koje pronadjete na internetu?




Index.hr
Nema zapisa.