Najslađi i najbolji recepti...mmmmm
Život slađi uz kolač
Torte
Evo recepata nekih torti koje vam mogu ponuditi odmah ako nekom trebaju
Možete i komentarima navesti samo naziv torte i ja ću napisati recepti koji imam
evo skracen spisak

Roze torta
Roze torta
Stroberi-Meri torta
Markiza torta
Vocna slag torta
Torta sa jabukama i bademima
Saher torta
Limun torta
Snijezna torta
Bijela torta sa jagodama
Auto torta
Meda torta
Srce torta
Ledi di torta
Tocak torta
Kokos Torta sa malinama
Svaler torta
Krem torta
Vocne tortice
Socna torta sa visnjama
Trufel torta
Rafaelo torta sa malinama
Torta od likera
Egzoticna torta od banana
Slag torta
Kikiriki torta
Brza vocna torta
Bijela torta
Ledena puding torta
Ledena torta
Ljetna torta
Moka torta
Mozaik torta
Torta kasato
Torta sa pistacijama i vocem
Torta od mrkve
Torta od kave
Torta sa malinama
Torta domacica

Ako torta koju želite nije pomenuta samo se obratite u komentarima i ja ću se potruditi da recept koji vam treba se nađe na blogu!
ˇ
ˇ
Arhiva
« » ruj 2014
  • p
  • u
  • s
  • č
  • p
  • s
  • n
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • 6
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • 26
  • 27
  • 28
  • 29
  • 30
Brojač posjeta
534237
ˇ
Blog
nedjelja, srpanj 20, 2008
Mađarska baklava je baklava, u svakom pogledu: s orasima, puno šećera i zalivena slatkom agdom. No dio oraha možete zamjeniti grizom, pa će kolač ipak biti malo lakši. Ako vam se ne da slagati kore za savijaču, ili slučajno imate paket lisnatog tijesta - pokušajte napraviti ovu poslasticu! Sastojci:

  • 1 paket lisnatog tijesta - za dvije kore
  • 1/2 margarina (125 g) 
  • 3 žumanjka 
  • jedna jogurt čaša šećera 
  • jedna jogurt čaša griza 
  • 100 g oraha 
  • 100 g grožđica 
  • 1/2 praška za pecivo 
  • korica limuna
Postupak: 

Margarin dobro izmješati sa žumanjcima, pa dodavati sve ostale sastojke uz stalno miješanje. Ja obično tek na kraju dodajem orahe i groždjice, jer je smjesa dosta gusta, pa ako se mikser počne teško okretati samo još promješam žlicom.

Razdvojite lisnato tijesto na dvije polovice i izvaljajte ga za kore (jednu dolje, a drugu gore) u veličini protvana. Prvo staviti jedno tijesto u pobrašnjeni protvan, pa na njega ravnomjerno rasporediti svu smjesu - i pokriti drugim listom tjesta. Prije pečenja, kolač izrežite u obliku baklave, na rombove ili tzv. dijamante - i to cijelu debljinu kolača, pa i doljnju koru. 





Baklavu pecite na 180 oC - oko pola sata, dok gornja kora ne porumeni. A uvijek možete baklavu i malo bocnuti vilicom, pa ako vam se čini da treba jos malo zapeći, slobodno to napravite, samo pazite da kore ne izgore.

Šerbet - agda:

500 g šećera raskuhati u sirup s 1 litrom vode. U sirup, kad provri, narezati 1/2 limuna (ma ovisi o veličini i koliko vam treba za dekoraciju).

Ja šerbet radim ipak malo blaži i ne portrošim ga svog: stavim oko 400 g secera i 800 ml vode i od toga recimo dvije trećine prelijem po kolaču odmah čim je pečen,  jer ne volim da baklava baš pliva... Uglavnom dok zaljevam šerbetom dodjem do gornjeg ruba kolaca, ali ne preko i premda mnogi vole da baklave plivaju, nama doma su ovako draže.

kolacici @ 13:22 |Komentiraj | Komentari: 3 | Prikaži komentare
Facebook
Postanite fan Kolacica i na Facebook-u i pratite veliki broj recepata te uzivajte u galerijama slatkih kolacica =)
Kolačići on Facebook
fb
Anketa
Spremate li ikada recepte koje pronadjete na internetu?




Index.hr
Nema zapisa.